אנשים רבים תורמים דרך קבע לנזקקים. התרומה לנזקקים נעשית בדרכים שונות, הן אם בתרומה קבועה באמצעות הסדרת הוראת קבע בחשבון הבנק, ובין אם בתרומה מזדמנת למשל באמצעות תרומה כספית לעמותה בסמוך לחגים.
עמותות רבות עושות ימים כלילות על מנת לדאוג לתרומה לנזקקים. חלקן, מגייסות כספים על מנת להעבירם לנזקקים או לרכוש בכסף שגויס מוצרי חשמל או תרופות עבור נזקקים שידם אינה משגת.
עמותות אחרות עוסקות לכל אורך השנה ובעיקר בסמוך לחגים בהכנת סלי מזון עבור נזקקים. סלי המזון נבנים על בסיס תרומות של חברות מזון שונות אשר תורמות או מוצרי עם תוקף קצר או מוצרי רגילים לחלוטין מתוך אג'נדת תרומה לנזקקים. סלי המזון נבנים באופן משמעותי גם על ידי תרומות של אנשים פרטיים אשר רוכשים מוצרי ומעבירים לעמותות השונות.
לעמותות השונות במדינת ישראל תפקיד אקוטי בשמירה על צרכיהם של נזקקים, דאגה להשלים את החסר להם ופיקוח על מצבם לכל אורך השנה. העמותות, לרוב מחזיקות ברשימות מפורטות של נזקקים בכל עיר ועיר, ודואגות לספק את המוצרים עד פתח דלת ביתם.
חשוב לציין, כי ללא עבודת הקודש שעושות העמותות השונות בתחום התרומה לנזקקים, המוני נזקקים היו נותרים חסרי כל, בין אם מדובר בחוסר של מזון, תרופות, טיפולים רפואיים או מוצרי חשמל בסיסיים בביתם.
העמותות מחזיקות צי מכובד של מתנדבים אשר מגיעים לגייס את התרומות ולחלקם לכל אורך השנה וחלקם בנקודות זמן מסוימות, לרוב סמוך לראש השנה ולפסח.
אף על פי שבישראל מדיניות רווחה המספקת משרדי רווחה בכל עיר ומועצה, נראה כי עבודתם אינה מספיקה על מנת לספק את צרכיהם של כלל הנזקקים במדינת ישראל.