כתיבת תסריט מחייבת התגייסות טוטאלית. מטרת הכתיבה היא להביא לידי ביטוי רעיון מסוים ולהפוך אותו לסרט, סדרה או קליפ, אבל יש הרבה דרכים לעשות זאת. הכי חשוב למצוא רעיון לתסריט מתוך תחומי עניין אישיים ולהשתמש בכלים מעשיים. הכלים מתייחסים בעיקר לנושאים כמו פיתוח דמויות, התמודדות עם קונפליקטים, ביצוע התאמות ושינויים לפי דרישות המדיום וכן הלאה.
הטיפ הכי חשוב עבור כתיבת תסריט היא לנסות להשתמש בכלים מעשיים לפיתוח היצירתיות. הכתיבה דורשת יצירתיות כי לא מספיק למצוא רעיון מקורי, חדשני ואיכותי. כבר בשלבים ראשונים של הכתיבה נדרשים תסריטאים לדעת איך להפוך כל סצנה לטובה יותר ובאיזה אופן לכתוב דמויות עמוקות ומעניינות. את הכלים המעשיים עבור כתיבת תסריט ניתן לקבל במסלולי לימוד ייעודיים ובסדנאות ספציפיות.
מהי סדנה לכתיבת תסריט?
סדנה לכתיבת תסריט מועברת בדרך כלל על ידי בעלי מקצוע וניסיון. מטרת הסדנה היא להכווין כותבים בתחילת דרכם ולתת להם כלים מעשיים להתקדם. הסדנה גם מספקת סביבה בטוחה עבור כתיבת תסריט, היא מאפשרת לכל אחד להתנסות בדברים שהוא פחות טוב בהם והיא כוללת תרגול מעשי. את התרגול ניתן לשלב בשיעורים פרונטאליים מול המשתתפים בסדנה או כחלק מתרגיל סיום.
בנוסף, ניתן לשלב סדנה לכתיבת תסריט יחד עם התמחות רחבה יותר בענף התקשורת. התמחות כזו כוללת בין היתר לימודי קולנוע, לימודי תסריטאות, לימודי הפקה ובימוי וכן הלאה. למרות שלא כל במאי הוא גם תסריטאי ולהיפך, קשה להתעלם מהיתרונות של הקניית כישורים רחבים עבור גברים ונשים שמתעניינים בענף התקשורת.
לסיכום, הטיפים עבור כתיבת תסריט תלויים במקום שממנו כל אחד מהכותבים מגיע. טיפים אלו יכולים לשמש כותבים בתחילת דרכם ולסייע להם להביע את היצירתיות.