במאמר זה נשטח את טיעונינו בעד ונגד רפואה אלטרנטיבית ככל ורפואה אלטרנטיבת בצפון בפרט. רפואה אלטרנטיבית היא הגדרת מטרייה למגוון נרחב יותר של טיעונים חסרי ביסוס מדעי. למעשה ברגע שסוג הטיפול הרלוונטי מקבל את הביסוס המדעי הנחוץ, הוא מיד עובר מתחום הרפואה האלטרנטיבית לתחום הרפואה הקונבנציונאלית. בתחום הרפואה האלטרנטיבית ישנן כל מיני אסכולות בצורה בלתי רגילה שלא אחת סותרות אחת את השניה באופן חד וחותך. חלק ניכר מהפרקטיקות שנכללות תחת הגדרת העל של רפואה אלטרנטיבית מגיעות מאזור מזרח אסיה כמו לדוגמה הרפואה ההודית והרפואה הסינית, אבל ישנן גם תורות טיפול אשר מגיעות מאירופה ומאמריקה.
הטיעונים בעד רפואה אלטרנטיבית בצפון
ישנן הרבה עדויות בנוגע לכך ששילוב של טיפולים מערביים עם טיפולים מתחום רפואה אלטרנטיבית בצפון הצליח להביא לתוצאות טובות יותר מאשר שימוש בטיפולים מערביים בלבד. היתרונות של הרפואה האלטרנטיבית בצפון באים לידי ביטוי בעיקר בכל הקשור למחלות עור שונות, למחלות כרוניות, לאלרגיות וכדומה.
למרות שלשיטות הרפואה האלטרנטיביות בצפון אין עדיין ביסוס מדעי, אין משמעות הדבר שמדובר בשיטות אשר אינן יעילות. למעשה הרבה מטופלים מדווחים על כך שדווקא שיטות טיפול אלטרנטיביות בצפון הצליחו להביא פתרון לבעיותיהם בדיוק במקומות בהם הרפואה הקונבנציונאלית כשלה.
אומרים שחלק מהסיבות בגינן לא נערכים ניסויים מוצלחים שבאים לבדוק את התועלת שברפואה האלטרנטיבית, קשורות בכך שבתעשיית התרופות שמממנת תשעים וחמישה אחוז מהמחקרים בעולם לא מעוניינת שיימצא תחליף לתרופות.
הטיעונים נגדר רפואה אלטרנטיבית בצפון
הטיעונים נגד רפואה אלטרנטיבית בצפון – הטיעון הראשון הוא שמדובר על פרקטיקות שלא זו בלבד שאינן יכולות לעזור להחלמה, אלא שמדובר על מתודות שיש בהן כדי להזיק. הטיעון השני מתבסס על עדויות לפיהן חלק מהמטפלים בשיטות אלטרנטיביות אינם מטפלים כלל. בניגוד לרפואה המערבית בכל הקשור לרישוי ולחקיקה, תחום הרפואה האלטרנטיבית פרוץ לחלוטין.